ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
images/avatar/thumb_eda8bf7b2ba868e9eb1891d0.png

καθηγητές Αγγλικής γλώσσας

Θέλω να βοηθήσω


Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ  αναζητά εθελοντές/ντριες για τη θέση του καθηγητή/καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας. Υπ. Επικοινωνίας: Μαλάμογλου Εύη, Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4287320 (εσωτ. 206 & 208)/ evi@kethea-nostos.gr

Τί χρόνο χρειάζεται να αφιερώσεις: Έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως.

Πού θα προσφέρεις: Ο εθελοντής/εθελόντρια θα συνεργάζεται με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - EΞΑΝΤΑΣ, με σκοπό να υποστηρίζει την προετοιμασία των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας.


Τί κερδίζεις/τί μαθαίνεις: Ο εθελοντής θα έρθει σε επαφή με έναν από τους πιο έμπειρους οργανισμούς στην Ελλάδα, στον χώρο των εξαρτήσεων, ο οποίος  έχει προσφέρει υπηρεσίες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας τα 35 χρόνια της λειτουργίας του. Θα έχει την ευκαιρία να διαθέσει την εξειδίκευσή του προκειμένου να υποστηρίξει μία ευάλωτη και ιδιαίτερη ομάδα του πληθυσμού (εξαρτημένους), που συχνά βρίσκεται στο περιθώριο της ζωής, αλλά και στο "περιθώριο" κοινωνικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Απαιτήσεις Θέσης

Εάν γνωρίζεις/έχεις, θα βοηθούσε:  Πέρα από τις αναγκαίες γνώσεις, ο εθελοντής/εθελόντρια, θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος/η σχετικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων και να επιδείξει υπευθυνότητα για τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει μέχρι την περίοδο των σχολικών εξετάσεων.

Σαλαμίνα, Νήσοι, Ελλάδα Προβολή στο χάρτη
από Παρ, 01 Ιαν 2016 έως Πεμ, 30 Ιουν 2016

ΚΕΘΕΑ Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο. Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.

Σελίδα Προφίλ