ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Νέα

Έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για μείωση της τιμής του εμβολίου κατά της πνευμονίας

Δωρεά Εθελοντική εργασία

Η πνευμονία σκοτώνει 1 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο ενώ υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο που θα μπορούσε να τα προστατεύσει.

Ο βασικός λόγος που το 75% των παιδιών παγκοσμίως δεν εμβολιάζονται κατά της πνευμονίας είναι το κόστος του εμβολίου. Οι παρασκευάστριες εταιρίες Pfizer και GlaxoSmithKline (GSK) χρεώνουν τόσο υψηλές τιμές για αυτό το εμβόλιο που πολλές κυβερνήσεις και ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να το αγοράσουν.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετά από χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων και με τις δύο εταιρίες για τη μείωση της τιμής του εμβολίου, απευθύνουν παγκόσμια έκκληση για μείωση της τιμής στα 5 δολάρια (και για τις τρεις δόσεις) για κάθε παιδί στις αναπτυσσόμενες χώρες και καλούν τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθειά τους υπογράφοντας την έκκληση εδώ.

Σήμερα ο εμβολιασμός ενός παιδιού στις αναπτυσσόμενες χώρες κοστίζει 68 φορές ακριβότερα σε σχέση με το 2001 και σχεδόν η μισή αύξηση οφείλεται στην υψηλή τιμή του εμβολίου της πνευμονίας. Αυτό σημαίνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός αναπτυσσόμενων χωρών δεν είναι σε θέση να αγοράσει αυτό το εμβόλιο και να προστατεύσει τα παιδιά τους από τη θανάσιμη ασθένεια.

Από την άλλη πλευρά οι παγκόσμιες πωλήσεις μόνο αυτού του εμβολίου έχουν αποφέρει στην Pfizer και τη GSK περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το εμβόλιο της πνευμονίας είναι το εμβόλιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι δύο εταιρίες μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη μείωση της τιμής ώστε όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες να μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από μία βασική αιτία θανάτου.

«Ως γιατροί έχουμε δει πάρα πολλά παιδιά να πεθαίνουν από πνευμονία και γι’ αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι χώρες μπορούν να αντέξουν το κόστος του εμβολίου», δήλωσε ο Δρ Manica Balasegaram, Διευθυντής της Εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα. «Ποιο είναι το νόημα ενός σωτήριου εμβoλίου εάν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά;» αναρωτιέται ο Δρ Balasegaram.

Σου ζητάμε να ενισχύσεις την παγκόσμια προσπάθεια μας υπογράφοντας την έκκλησή μας στην Pfizer και την GSK να μειώσουν την τιμή του εμβολίου της πνευμονίας.

Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 35 δευτερόλεπτα. Οι εταιρίες σας, Pfizer και GSK, παρασκεύασαν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την πρόληψη της πνευμονίας, αλλά ακόμα το 75% των παιδιών σε όλο τον κόσμο παραμένουν απροστάτευτα από τη νόσο. Ένα βασικό εμπόδιο είναι η υψηλή τιμή. Η Pfizer και η GSK έχουν αναφέρει έσοδα περισσότερα από US $28 δισεκατομμύρια από τις παγκόσμιες πωλήσεις του συγκεκριμένου εμβολίου και μόνο. Σας ζητάμε να μειώσετε την τιμή στα $5 ανά παιδί για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ήρθε η ώρα όλες οι χώρες να μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή των παιδιών τους. Υπόγραψε κι εσύ εδώ: http://www.afairshot.org/#petition-en