ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Νέα

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους νέους

Δωρεά Εθελοντική εργασία

Τον Νοέμβριο του 2012, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εγκαινίασε το πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας», στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές ενημερώνονται για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης αλλά και για την αξία της εθελοντικής προσφοράς και παροτρύνονται να αναλάβουν και οι ίδιοι εθελοντικές δράσεις μέσα από το σχολικό τους περιβάλλον. Η προετοιμασία για την υλοποίηση του προγράμματος «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν την πρώτη επίσημη επίσκεψή μας στα δημοτικά σχολεία της Αττικής, προκειμένου να διασφαλιστεί από εκπαιδευτικής απόψεως ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και ο τρόπος που παρουσιάζεται στα παιδιά το πρόγραμμα είναι αποδεκτός και κατανοητός από όλους τους μαθητές των τάξεων του δημοτικού. Έπειτα από μια σειρά επαφών με εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του δημοτικού, η ομάδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δημιούργησε δυο εκπαιδευτικά έντυπα με πληροφορίες και δραστηριότητες που απευθύνονται ξεχωριστά σε παιδιά μικρότερων και μεγαλύτερων ηλικιών. Σκοπός των εντύπων είναι να μπορούν οι δάσκαλοι να τα δουλεύουν με τους μαθητές τους μέσα στην τάξη για να αφομοιώνονται καλύτερα οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στα παιδιά.

Επιπλέον δημιουργήθηκε το υλικό της παρουσίασης που προβάλλεται σε κάθε σχολείο και διαμορφώνεται από τον ομιλητή ανάλογα με το ηλικιακό κοινό των παιδιών. Το περιεχόμενο τόσο της παρουσίασης όσο και των εκπαιδευτικών εντύπων, αφορά πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τον εθελοντισμό ως αξία και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να αναλάβουν εθελοντικές δράσεις μέσα από το σχολικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τέλος, προκειμένου να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα παιδιά να θυμούνται και να διαδίδουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, προβήκαμε στην αγορά παιδικών βραχιολιών τα οποία διατίθενται στα παιδιά μετά το πέρας των παρουσιάσεων. Φορώντας το βραχιολάκι «Μαζί για το Παιδί», τα παιδιά αισθάνονται μέλη της οικογένειας των εθελοντών μας και καλούνται να διαδώσουν στην οικογένεια και τους φίλους τους την ιστορία που άκουσαν, παίζοντας και τα ίδια το ρόλο του μικρού πρεσβευτή – εθελοντή της οργάνωσης.

Το πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά, με την υποστήριξη του Ομίλου Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και συνεχίζεται παράλληλα με τη συνεργασία της εταιρείας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μέσω του προγράμματος κοινωνικής δράσης «Πρωινά Αγάπης». Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης μαθητών δημοτικών σχολείων (Γ’–ΣΤ’ τάξης δημοτικού) στο εργοστάσιο Παπαδοπούλου, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων τα παιδιά φτιάχνουν μπισκότα στο χώρο της παραγωγής βοηθώντας και τα ίδια στη δράση Πρωινά Αγάπης με τον εξής τρόπο: για κάθε μπισκότο που φτιάχνουν, η εταιρεία αποστέλλει 1 πακέτο μπισκότα πρωινού σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, τα οποία υποστηρίζονται από την Ένωση. Κάθε μήνα συγκεντρώνονται προϊόντα για αποστολή σε διαφορετικό σωματείο-μέλος της Ένωσης.